Køreskolen Down Town - Mere end en Køreskole

Én ting er at få kørekort, en anden ting er de rammer, hvorunder du skal erhverve dig dette kørekort, hvilket Down Town lægger stor vægt på. For Down Town er det en naturligt ting, at køreskolens elever skal føle sig trygge og velkomne under hele forløbet. Vi tager hånd om dig som elev og går meget op i, at du føler dig godt tilpas, når du tager kørekort.


På Køreskolen Down Town er der en uformel og hyggelig omgangstone. Du kan komme lige fra skole, lave dine lektier eller blot slappe af inden undervisningen starter i teorilokalet, på manøvrebanen eller på landevejen.

Om Down Town

Køreskolen startede i 1993, hvor seks kørelærere fra Silkeborg besluttede at slå sig sammen og etablere en køreskole, der skulle servicere det meste af Midtjylland med alt indenfor kørekort; lige fra motorcykel og lastbil til erhvervskort og kvalifikationsbeviser.

Køreskolen Down Town har i dag fem kørelærere, som er parate til at give dig undervisning i høj klasse. Hos Down Town er eleven den centrale, og med flere kørelærere er der altid mulighed for at finde en kørelærer, der passer netop dig. Det er vores erfaring, at dette er med til at sikre en god og effektiv undervisning.

Vi mener, at netop en god og seriøs undervisning er et must, både for at sikre en god indlæring, men også for at fastholde vores lave dumpeprocent. Down Town underviser i både Silkeborg og i Hammel - i Hammel dog kun til almindelig bil.
Køreskolen Down Town en specialindrettet skolevogn til elever, der, grundet nedsat funktionsevne, ikke kan køre i en standardskolevogn.

Kørekortkategorier

Ud over erhvervelse af forskellige kørekort, er Down Town også kendt for effektive weekendkurser til generhvervelse af kørekortet, kontrollerende køreprøver samt "hurtighold", der giver mulighed for at erhverve kørekort indenfor en meget overskuelig tidsramme. Læs mere om de forskellige kategorier her.

Egen Manøvrebane

Køreskolen Down Town har sin egen manøvrebane i Silkeborg. Dette betyder, at vi undgår ventetider på andre anlæg, samt besværlig transport til og fra anlægget.

På manøvrebanen skal du ud at køre bil på (næsten) egen hånd for første gang. Manøvrebanekørslen ligger efter 1. eller 2. gangs teori - altså tidligt i forløbet.

Efter kørelæreren grundigt har gennemgået bilen og de manøvrer, du skal køre, sendes du - under trygge omgivelser - ud på din første køretur. Du skal køre 4 X 45 minutter på manøvrebanen, hvor du skal gennemgå en helt række af forskellige øvelser, såsom kørsel i 8-taller, parkering i bås mv.

Hele formålet med manøvrebanen er at ruste dig bedst muligt til din første køretur på landevejen.

Velkommen indenfor

Du er altid velkommen til at kigge forbi Køreskolen Down Town for at få flere informationer eller blot at se vores teorilokaler, som danner rammer for den ugentlige undervisning.

Indenfor i køreskolen finder du vores kontor der til dagligt er bemandet af Anette Jepsen og Dóra Sjöfn Ellertsdóttir, der altid står klar med en professionel vejledning omkring det at tage kørekort eller andre spørgsmål du måtte ønske at få besvaret. Har du ikke tid til at komme forbi, er du meget velkommen til at kontakte køreskolen.

Du kan finde mere information om at tage kørekort på Dansk Kørelærer-Unions hjemmeside.

Kontakt os