Lastbil

For at få kørekort til lastbil, skal du være fyldt 18 år (særlige alderskrav) 21 år og allerede være i besiddelse af et kørekort til almindelig bil, kategori B. Du skal endvidere indhente en læge- erklæring, hvis du ikke har haft kørekort til store køretøjer eller erhvervskørekort før. Bemærk! Lægeerklæringen skal være godkendt af Borgerservice inden start.


Teoriundervisning og Kørelektioner

Du skal have modtaget undervisning af en godkendt kørelærer i mindst 16 lektioner i teorilokalet, 14 kørelektioner på vej, samt 4 lektioner på køreteknisk anlæg. Dette er det minimum færdselsstyrelsen forlanger. For nogle er det obligatoriske antal undervisningstimer tilstrækkeligt, hvor der for andre dog kan blive tale om yderligere lektioner.

Teoriundervisningen foregår på hold med undervisning fra kl.15.30 til 18.15. Der går normalt 6-7 uger fra kursusstart, til du står med kørekortet i hånden. Kurser til store køretøjer afholdes på Tietgensvej 18, i Silkeborg. De praktiske kørelektioner planlægges herefter i forhold til teorikursets afvikling, således at de to undervisningsforløb integreres og følges ad.

Kørekort til kategori C, giver ret til at føre lastbil, altså et køretøj på mere end 3500kg.

Nye chauffører skal gennemføre en kvalifikationsuddannelse for at udføre erhvervsmæssig kørsel. De grundlæggende kvalifikationer kan fåes ved enten at gennemføre den grundlæggende kvalifikationsuddannelse, som er på 8 uger, eller den intensiv grundlæggende kvalifikationsuddannelse, so er på 4 uger.

Mere Info

Du kan finde mere information om at tage kørekort på Dansk Kørelærer-Unions Hjemmeside.

  • Holdstart for Lastbil

    Der startes nyt hold ca. en gang om måneden. Se mere under Holdstart eller kontakt Køreskolen Down Town for nærmere information.

    Se holdstart