Alm. bil med påhæng

Et kategori B/E kørekort, eller det der i daglig tale kaldes et "trailerkørekort", giver ret til at føre almindelig bil tilkoblet et påhængskøretøj med tilladt totalvægt over 750 kg. Vogntogets samlede tilladte totalvægt må dog ikke overstige 7.000 kg. Der kræves ikke B/E kørekort til trailere under 750 kg.


Er du i tvivl om hvorvidt det er nødvendigt for dig at erhverve kørekort til trailer, kan du finde eksakte oplysninger på www.faerdselssikkerhed.dk. Her finder du en lille tabel, hvor du hurtigt kan få svar på, om du skal have trailerkørekort eller ej. Du er selvfølgelig også velkommen til at spørge os på Tlf. 40165530.

Teori og Kørelektioner

Loven kræver, at du skal have kategori B kørekort for at erhverve et B/E kørekort.

Du skal modtage 4 teoretiske og 6 praktiske kørelektioner samt bestå en praktisk køreprøve. Dog er der ikke krav om en egentlig teoretisk prøve. Ved køreprøven er der en overhøring i de særlige ting, der er vedrører påhængskøretøjet og regler om sammenkobling af bil og påhængskøretøj.

 

  • Holdstart for Alm. bil med påhæng

    Klik dig ind på Holdstart for nærmere information om datoer og tidspunkter. Kontakt venligst Down Town eller Jan på tlf. 40 16 55 30 for nærmere information eller hvis du har spørgsmål.

    Se holdstart