Bus

For at få kørekort til bus kat.D, skal du være fyldt 21 år (særlige alderskrav) 24 år, og allerede være i besiddelse af et kørekort til almindelig bil (kategori B). Du skal endvidere indhente en læge- erklæring, hvis du ikke før har haft kørekort til store køretøjer eller erhvervskørekort. Bemærk! Lægeerklæringen skal være godkendt af Borgerservice inden start.


Teoriundervisning og Kørelektioner

Du skal have modtaget undervisning af en godkendt kørelærer i mindst 16 lektioner i teorilokalet, 14 kørelektioner på vej, samt 4 lektioner på køreteknisk anlæg. Dette er et lovkrav. For nogle er den obligatoriske undervisning tilstrækkelig, men der kan dog blive tale om yderligere lektioner for andre.

Teoriundervisningen foregår på aftenhold fra kl.15.30 - 18.15. Der går normalt 6-7 uger fra kursusstart, til du står med kørekortet i hånden. Kurser til store køretøjer afholdes i Silkeborg. De praktiske kørelektioner planlægges i forhold til teorikursets afvikling, således at de to undervisningsforløb integreres og følges ad.

Når du tager kørekort til bus, kan dette eventuelt kombineres med erhvervskørekort. Se mere herom under Bus Erhverv.

Nye chauffører skal gennemføre en kvalifikationsuddannelse for at udføre erhvervsmæssig kørsel. De grundlæggende kvalifikationer kan fåes ved enten at gennemføre den grunlæggende kvalifikationsuddannelse, som er på 8 uger eller den intensive grundlæggende kvalifikationsuddannelse som er på 4 uger.

Hvad må du køre?

Kørekort til kategori D giver ret til at føre bus samt bil med plads til mere end 8 passagerer foruden føreren. Til køretøjet må du tilkoble et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på ikke over 750 kg.

Mere info

Du kan finde mere information om at tage kørekort på Dansk Kørelærer-Unions Hjemmeside.

  • Holdstart for Bus

    Der startes nyt hold ca. en gang om måneden. Se mere under Holdstart. Kontakt Køreskolen Down Town, hvis du har spørgsmål.

    Se holdstart