Bus erhverv

For at få erhvervskørekort til bus, skal du være fyldt 21 år( særlige alderskrav) 24 år til kat D og 21 år til kat.D1. Du skal bestå både en teoriprøve og en køreprøve i bus. Der er ikke noget egentlig krav om undervisning, hvis du har kørekort til bus i forvejen. Har du ikke kørekort til bus i forvejen, så se under Bus.


Teoriundervisning og Kørelektioner

Du skal bestå en normal teoriprøve, blot med et færre antal fejl, og herefter en køreprøve, hvor du skal vise en ekstra rutineret og sikker kørsel end blot til en almindelig busprøve. Prøven kan kombineres med en almindelig busprøve, hvis dine kørefærdigheder er tilstrækkelig gode til at få både bus, og bus/erhverv ved samme prøve. For nærmere information kontakt Køreskolen.

Teoriundervisningen foregår på hold med undervisning om dagen eller i eftermiddagstimerne. Der går normalt 6 uger fra kursusstart, til du står med kørekortet i hånden. Kurser til store køretøjer afholdes kun i Silkeborg.

Hvad må du køre?

Kørekort til bus giver ret til at føre:

  • Kat.D (stor bus) + bil med plads til mere end 9 personer. Til køretøjet må du tilkoble et påhængskøretøj på ikke over 750 kg.
  • Kat.D1 (lille bus) ny + bil med plads til 17 personer og med en længde på højst 8 m. Til køretøjet må du tilkoble et påhængskøretøj på ikke over 750 kg.
  • Erhvervskørekort giver ret til at køre med betalende passagerer.

Mere info

Du kan finde mere information om at tage kørekort på Dansk Kørelærer-Unions Hjemmeside.

  • Holdstart for Bus erhverv

    Der startes nyt hold ca. en gang om måneden. Se mere under Holdstart eller Kontakt Køreskolen Down Town for nærmere information.

    Se holdstart